FreshUP bistro se nově otevře na filozofické fakultě

Vizualizace FreshUP bistro na FF UP.
Repro: Žurnál UP
Tuesday 4 September 2018, 13:10 – Text: Milada Hronová

Ve druhé polovině září se otevře v prostorách rekonstruovaného objektu filozofické fakulty v Křížkovského ulici 10 nové bistro. Občerstvení bude provozovat Správa kolejí a menz UP, a to ve svém originálním konceptu FreshUP.

„Bistro bude v prostorách bývalé pokladny. V přízemí je prostor pro obsluhu s potřebným gastronomickým vybavením. Uprostřed prostoru zájemci najdou obslužný pult s vitrínami a u zdi i osvětlený bar pro sezení čtyř návštěvníků. Ve zbudovaném patře jsme vytvořili asi 15 míst k sezení s výhledem na nádvoří.  Na vnitřní plochu bistra přímo navazuje i venkovní zahrádka s pěti stolky, které doplňují slunečníky a dvacet křesel. Pokrytí wi-fi považujeme za samozřejmost,“ řekla Jiřina Menšíková, tajemnice filozofické fakulty. Zdůraznila přitom, že na vlastní realizaci bistra filozofická fakulta úzce spolupracuje se Správou kolejí a menz.

Návrh interiéru nového bistra vypracoval ateliér Mimokolektiv, který navázal na projekt rekonstrukce budovy Křížkovského 10. „Architekti nechali dispoziční řešení bistra na budoucí provozovatele. Rozhodnutí, aby jej provozovala právě Správa kolejí a menz plyne ze vzájemné potřeby co největšího synergického efektu na Univerzitě Palackého. Originální koncept FreshUP už úspěšně funguje v budově přírodovědecké fakulty na tř. 17. listopadu,“ doplnila tajemnice filozofické fakulty.

Nové bistro nabídne studentům a zaměstnancům čerstvá jídla z kvalitních vstupních surovin. Podle Terezie Mojžíšové, vedoucí provozu, doplní tato jídla sortiment menzy a zároveň poslouží jako alternativa rychlému občerstvení.

„Naši základní nabídku tvoří vlastní výrobky pod značkou Fresh Menza. Jde například o Fresh Saláty, které si už přes rok můžete koupit ve všech kolejích UP i v menzovních bufetech. Denně vyrábíme i čerstvé plněné housky a chleby,“ řekla. FreshUP bistro jich má podle Terezy Mojžíšové v nabídce zatím šest druhů.

„Od kuřecí housky s pečenými paprikami a pesto majonézou, vegetariánské s humusem z řepy či hrášku až po veganské varianty. Chleby plníme naší tuňákovou či vaječnou pomazánkou, v nabídce máme i klasiku šunka/sýr. Spolupracujeme s lokální pekárnou Domapek, která pro nás vymyslela rustikální housky,“ dodala vedoucí provozu FreshUP. Potvrdila zároveň, že v bistru na filozofické fakultě budou v prodeji i bezlepkové krémové polévky vlastní výroby, smoothie a samozřejmě káva. Drobný prodej pečiva z pekárny Domapek doplní i cukrářské výrobky Alis Delis.

Ve všech FreshUP bistrech je možná úhrada prostřednictvím ISIC karty i zaměstnanecké karty. ISIC kartu je v bistrech možné i dobíjet.  

Back

Privacy settings

We use cookies and any other network identifiers on our website that may contain personal data (e.g. about how you browse our website). We and some of the service providers we use have access to or store this data on your device. This data helps us to operate and improve our services. For some purposes, your consent is required to process data collected in this way. You can change or revoke your consent at any time (see the link at the bottom the page).

(Essential cookies enable basic functions and are necessary for the website to function properly.)
(Statistics cookies collect information anonymously. This information helps us to understand how our visitors use our website.)
(They are designed for promotional purposes, measuring the success of promotional campaigns, etc.)