Kniha o české gastronomii v průběhu dekád

Monday 17 March 2025, 11:34 – Text: (map)

Jaký vliv měl komunistický režim na české kuchyně? Stovky titulů vydaných od roku 1945 do sametové revoluce prostudovala Lenka Pořízková z FF UP. Poté se pokusila na řadu otázek odpovědět ve vlastní knize. Téměř 350stránkovou publikaci s názvem Kuchyně ve službách lidu (Vydávání kuchařek v Československu v letech 1945–1989) vydala loni v nakladatelství Academia. Česká televize o tématu informovala zde.

Back

Privacy settings

We use cookies and any other network identifiers on our website that may contain personal data (e.g. about how you browse our website). We and some of the service providers we use have access to or store this data on your device. This data helps us to operate and improve our services. For some purposes, your consent is required to process data collected in this way. You can change or revoke your consent at any time (see the link at the bottom the page).

(Essential cookies enable basic functions and are necessary for the website to function properly.)
(Statistics cookies collect information anonymously. This information helps us to understand how our visitors use our website.)
(They are designed for promotional purposes, measuring the success of promotional campaigns, etc.)