Kniha o české gastronomii v průběhu dekád

Pondělí 17. březen 2025, 11:34 – Text: (map)

Jaký vliv měl komunistický režim na české kuchyně? Stovky titulů vydaných od roku 1945 do sametové revoluce prostudovala Lenka Pořízková z FF UP. Poté se pokusila na řadu otázek odpovědět ve vlastní knize. Téměř 350stránkovou publikaci s názvem Kuchyně ve službách lidu (Vydávání kuchařek v Československu v letech 1945–1989) vydala loni v nakladatelství Academia. Česká televize o tématu informovala zde.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)